Kevytyrittäjyys vs. freelancer: Plussat ja miinukset

Kevytyrittäjyys: Helppoutta ja joustavuutta

Kevytyrittäjyys tarjoaa modernin tavan työllistää itsensä ilman oman yrityksen perustamisen vaivaa. Tämä työskentelymuoto on erityisen suosittu niiden keskuudessa, jotka haluavat keskittyä olennaiseen – itse työn tekemiseen. Kevytyrittäjänä voit unohtaa byrokratian, sillä laskutuspalvelu hoitaa puolestasi laskutuksen sekä muut yrittäjyyteen liittyvät paperityöt. Tämä vapauttaa aikaa ja energiaa varsinaiseen työhön ja asiakassuhteiden rakentamiseen.

Toisaalta kevytyrittäjyys tuo mukanaan myös tiettyjä rajoitteita. Koska et ole perustanut omaa yritystä, et voi esimerkiksi hyödyntää kaikkia yrittäjän verovähennyksiä. Lisäksi, vaikka laskutuspalvelu kantaa vastuun monista hallinnollisista tehtävistä, olet itse vastuussa työsi laadusta ja asiakassuhteiden ylläpidosta.

Freelancer: Itsenäisyyttä ja vastuuta

Freelancerina toimiminen tarkoittaa täydellistä itsenäisyyttä ja vapautta päättää omasta työstäsi. Freelancerit voivat perustaa oman toiminimen tai yrityksen, mikä mahdollistaa laajemmat mahdollisuudet verosuunnitteluun ja yrityksen kasvattamiseen. Itsenäisenä ammatinharjoittajana voit myös rakentaa oman brändisi ja vahvistaa asemaasi markkinoilla.

Kuitenkin, vapaus tuo mukanaan myös vastuuta. Freelancerina sinun tulee itse huolehtia kaikista yrittäjyyden näkökohdista, kuten kirjanpidosta, veroilmoituksista ja muista hallinnollisista tehtävistä. Tämä voi olla aikaa vievää ja vaatii tiettyä osaamista. Lisäksi, freelancerin on itse huolehdittava sosiaaliturvastaan ja eläkekertymästään, mikä voi olla monimutkaista ja kallista.

Kumpi sopii sinulle?

Valinta kevytyrittäjyyden ja freelancerina toimimisen välillä riippuu pitkälti omista tavoitteistasi, työskentelytavoistasi ja siitä, kuinka paljon olet valmis panostamaan yrittäjyyden hallinnollisiin näkökohtiin. Kevytyrittäjyys on erinomainen vaihtoehto, jos haluat keskittyä suoraan työn tekemiseen ja välttää ylimääräisen paperityön. Se tarjoaa helpon tavan aloittaa yrittäjämäinen toiminta ilman suurta taloudellista riskiä.

Freelancerina toimiminen puolestaan vaatii enemmän sitoutumista ja vastuunottoa, mutta tarjoaa vastineeksi suuremman vapauden ja mahdollisuuden rakentaa omaa brändiäsi. Jos olet valmis ottamaan yrittäjyyden kaikki ulottuvuudet haltuusi, freelancerina toimiminen voi olla sinulle oikea valinta. Molemmat työskentelymuodot tarjoavat omat etunsa ja haasteensa, joten on tärkeää arvioida omaa tilannettasi ja toiveitasi ennen päätöksen tekemistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko jo kevytyrittäjä meillä?

Liity jo tänään

Palveluumme liittyminen on helppoa. Rekisteröidy, täytä tietosi ja lähetä voimassa oleva verokorttisi

Voit aloittaa laskutuksen heti, me hoidamme loput!

 

Kenelle palvelumme sopii?

Palveluitamme käyttävät ihmiset lähes kaikilta toimialoilta, ja laskutettavan työn luonne vaihtelee aina vakituisista toimeksiantosuhteista yksittäisiin keikkatöihin.

Myös yritykset jotka etsivät kaltaisiasi ahkeria freelancereita käyttävät palveluitamme.

Miksi juuri me?

Olemme ammattitaitoinen, hyvämaineinen laskutuspalveluyritys, joka tekee varmasti myös vaikutuksen asiakkaisiisi.

Jokainen laskuttaja on meille yksilö, jota haluamme auttaa henkilökohtaisesti aina parhaamme mukaan.