Kevytyrittäjyys: Verotus ja muut velvoitteet

Ymmärrä kevytyrittäjyyden perusteet

Kevytyrittäjyys tarjoaa modernin tavan työllistää itsensä ilman perinteisen yrityksen perustamisen vaivaa. Tämä työskentelymuoto on erityisen suosittu freelancereiden, konsulttien ja muiden itsenäisten ammatinharjoittajien keskuudessa. Kevytyrittäjänä toimiminen tarkoittaa, että voit keskittyä olennaiseen – omaan osaamiseesi ja asiakastyöhön – samalla kun laskutuspalvelu, kuten Odeal, huolehtii byrokratiasta puolestasi.

Kun valitset kevytyrittäjyyden, sinun ei tarvitse huolehtia toiminimen tai yhtiön perustamisesta, kirjanpidosta tai muista yritystoimintaan liittyvistä hallinnollisista tehtävistä. Laskutuspalvelu hoitaa nämä asiat puolestasi, mikä tekee yrittäjyydestä huomattavasti yksinkertaisempaa. Tämä mahdollistaa sen, että voit keskittyä täysillä siihen, missä olet parhaimmillasi – työsi tekemiseen ja asiakassuhteiden rakentamiseen.

Kevytyrittäjän verotus

Kevytyrittäjänä toimiessasi sinun on tärkeää ymmärtää, miten verotus toimii. Vaikka laskutuspalvelu kuten Odeal huolehtii arvonlisäveron ja ennakonpidätyksen käsittelystä, on sinun itse huolehdittava vuosittaisesta veroilmoituksesta. Tuloistasi vähennetään automaattisesti ennakonpidätys, joka kattaa pääosan verovelvoitteestasi, mutta lopullinen verotus määräytyy aina henkilökohtaisen veroprosenttisi mukaisesti.

On myös hyvä muistaa, että kevytyrittäjänä voit vähentää toimintaasi liittyviä kuluja, kuten matkakustannuksia ja työvälinehankintoja. Nämä vähennykset voivat alentaa verotettavaa tuloasi ja siten myös verotaakkaasi. Kuitenkin, koska Odeal ei ole tilitoimisto, on suositeltavaa kääntyä asiantuntijan puoleen tarkempien veroneuvontapalveluiden osalta.

Kevytyrittäjän muut velvoitteet

Kevytyrittäjänä sinulla on myös muita velvoitteita, jotka on tärkeä pitää mielessä. Vaikka laskutuspalvelu ottaa hoitaakseen monia päivittäisiä rutiineja, sinun on itse pidettävä huolta esimerkiksi vakuutuksistasi. Yrittäjän eläkevakuutus (YEL) on yksi tärkeimmistä harkittavista vakuutuksista, sillä se turvaa toimeentulosi eläkepäivillä sekä työkyvyttömyyden sattuessa.

Lisäksi on hyvä olla tietoinen, että kevytyrittäjänä et ole työsuhteessa laskutuspalveluun, joten et nauti samasta työttömyysturvasta kuin palkansaajat. Tämän vuoksi on viisasta harkita työttömyysvakuutuksen ottamista, joka voi tarjota taloudellista turvaa mahdollisen työttömyyden varalta. Kevytyrittäjänä sinun on myös itse huolehdittava ammattitaitosi ylläpidosta ja kehittämisestä, jotta pysyt kilpailukykyisenä muuttuvilla markkinoilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko jo kevytyrittäjä meillä?

Liity jo tänään

Palveluumme liittyminen on helppoa. Rekisteröidy, täytä tietosi ja lähetä voimassa oleva verokorttisi

Voit aloittaa laskutuksen heti, me hoidamme loput!

 

Kenelle palvelumme sopii?

Palveluitamme käyttävät ihmiset lähes kaikilta toimialoilta, ja laskutettavan työn luonne vaihtelee aina vakituisista toimeksiantosuhteista yksittäisiin keikkatöihin.

Myös yritykset jotka etsivät kaltaisiasi ahkeria freelancereita käyttävät palveluitamme.

Miksi juuri me?

Olemme ammattitaitoinen, hyvämaineinen laskutuspalveluyritys, joka tekee varmasti myös vaikutuksen asiakkaisiisi.

Jokainen laskuttaja on meille yksilö, jota haluamme auttaa henkilökohtaisesti aina parhaamme mukaan.