Kevytyrittäjyys: Edut ja haitat

Joustavuus ja vapaus kevytyrittäjyydessä

Kevytyrittäjyys tarjoaa modernin tavan työskennellä itsenäisesti ilman oman yrityksen perustamisen vaivaa. Tämä työskentelymuoto mahdollistaa suuren joustavuuden ja vapauden, sillä voit itse päättää työaikasi, työtehtäväsi ja työskentelypaikkasi. Kevytyrittäjänä voit keskittyä olennaiseen – omaan osaamiseesi ja asiakastyöhön – ilman, että sinun tarvitsee huolehtia yrityksen hallinnollisista tehtävistä.

Odealin kaltaiset laskutuspalvelut tekevät kevytyrittäjyydestä entistäkin sujuvampaa. Sinun ei tarvitse perehtyä laskutuksen monimutkaisuuksiin tai kirjanpidon kiemuroihin, sillä laskutuspalvelu hoitaa nämä puolestasi. Tämä vapauttaa aikaa ja energiaa itse työn tekemiseen ja uusien asiakassuhteiden rakentamiseen.

Yrittäjämäisen toiminnan riskit ja vastuut

Kevytyrittäjänä toimiminen tuo mukanaan myös tiettyjä riskejä ja vastuita, jotka on tärkeä tiedostaa. Vaikka laskutuspalvelu ottaakin harteilleen monia yrittäjyyden hallinnollisia tehtäviä, kevytyrittäjä kantaa itse vastuun työnsä laadusta ja asiakassuhteista. Lisäksi, koska kevytyrittäjä ei ole työsuhteessa laskutuspalveluun, ei hän nauti samasta sosiaaliturvasta kuin palkansaajat. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi sairastuessa tai työttömäksi jäädessä turvaverkko voi olla heikompi.

Toisaalta, Odealin kaltaiset palvelut tarjoavat kevytyrittäjille tukea ja neuvontaa, jotta yrittäjämäisen toiminnan riskit saadaan minimoitua. On kuitenkin tärkeää, että kevytyrittäjä ymmärtää oman toimintansa ehdot ja mahdolliset riskit, ja varautuu niihin esimerkiksi sopivilla vakuutuksilla ja säästämällä pahan päivän varalle.

Kevytyrittäjyyden taloudelliset näkökulmat

Kevytyrittäjänä toimiminen voi olla taloudellisesti kannattavaa, sillä voit itse vaikuttaa tuloihisi työmäärän ja hinnoittelun kautta. Sinun ei myöskään tarvitse investoida yrityksen perustamiseen liittyviin kuluihin, kuten toimitiloihin tai laajamittaiseen markkinointiin. Laskutuspalvelun käyttöön liittyy kuitenkin palvelumaksu, joka on hyvä ottaa huomioon tuloksia laskettaessa.

Odealin kaltaiset laskutuspalvelut tarjoavat selkeän hinnoittelumallin, joka tekee kevytyrittäjän talouden suunnittelusta yksinkertaista. Palvelumaksu kattaa laskutuksen, palkanmaksun ja kirjanpidon, joten kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia näistä kuluista erikseen. Tämä mahdollistaa paremman käsityksen omasta nettotulosta ja helpottaa taloudellista suunnittelua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko jo kevytyrittäjä meillä?

Liity jo tänään

Palveluumme liittyminen on helppoa. Rekisteröidy, täytä tietosi ja lähetä voimassa oleva verokorttisi

Voit aloittaa laskutuksen heti, me hoidamme loput!

 

Kenelle palvelumme sopii?

Palveluitamme käyttävät ihmiset lähes kaikilta toimialoilta, ja laskutettavan työn luonne vaihtelee aina vakituisista toimeksiantosuhteista yksittäisiin keikkatöihin.

Myös yritykset jotka etsivät kaltaisiasi ahkeria freelancereita käyttävät palveluitamme.

Miksi juuri me?

Olemme ammattitaitoinen, hyvämaineinen laskutuspalveluyritys, joka tekee varmasti myös vaikutuksen asiakkaisiisi.

Jokainen laskuttaja on meille yksilö, jota haluamme auttaa henkilökohtaisesti aina parhaamme mukaan.