Kevytyrittäjyys vs. yrittäjyys: Mikä ero niillä on?

Kevytyrittäjyys: Helppoutta ja joustavuutta työelämään

Monille itsensätyöllistäjille kevytyrittäjyys tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon perinteiseen yrittäjyyteen verrattuna. Kevytyrittäjänä toimiminen tarkoittaa, että voit keskittyä olennaiseen – omaan osaamiseesi ja asiakastyöhön – ilman, että sinun tarvitsee huolehtia yrityksen perustamiseen liittyvistä byrokraattisista velvoitteista. Kevytyrittäjänä voit laskuttaa työsi ilman omaa yritystä, ja laskutuspalvelu, kuten Odeal, huolehtii puolestasi laskutuksen lisäksi myös palkanmaksusta ja kirjanpidollisista velvollisuuksista.

Tämä työskentelymalli sopii erityisesti niille, jotka haluavat testata yrittäjämäistä toimintaa ilman suurta taloudellista riskiä tai sitoutumista. Kevytyrittäjyys onkin erinomainen vaihtoehto freelancereille, konsulteille ja muille asiantuntijoille, jotka arvostavat vapautta ja joustavuutta. Odealin kaltaiset laskutuspalvelut tekevät yrittäjämäisen toiminnan mahdolliseksi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia paperitöistä.

Perinteinen yrittäjyys: Vastuuta ja vapautta

Perinteisessä yrittäjyydessä yrittäjä perustaa oman yrityksen, joka voi olla esimerkiksi toiminimi, osakeyhtiö tai kommandiittiyhtiö. Yrittäjä vastaa itse yrityksensä hallinnollisista tehtävistä, kuten kirjanpidosta, veroilmoituksista ja muista viranomaisvelvoitteista. Tämä vaatii yrittäjältä laajempaa osaamista ja usein myös enemmän aikaa kuin kevytyrittäjyydessä. Toisaalta perinteinen yrittäjyys mahdollistaa täyden kontrollin yrityksen toimintaan ja talouteen, mikä voi olla merkittävä etu liiketoiminnan kasvaessa.

Yrittäjänä toimiminen tarjoaa myös laajemmat mahdollisuudet yrityksen rahoituksen ja vakuutusten järjestämiseen. Yrittäjä voi hyödyntää erilaisia yritysmuotojen tarjoamia verohelpotuksia ja muita taloudellisia etuja. Lisäksi yrittäjällä on pääsy yrittäjän eläke- ja työttömyysturvaan, mikä tuo turvaa yrittäjän toimeentulolle. Perinteinen yrittäjyys vaatii enemmän sitoutumista, mutta tarjoaa vastineeksi suuremman vapauden ja mahdollisuuden rakentaa omaa liiketoimintaa pitkällä tähtäimellä.

Kumpi sopii sinulle: Kevytyrittäjyys vai perinteinen yrittäjyys?

Valinta kevytyrittäjyyden ja perinteisen yrittäjyyden välillä riippuu pitkälti henkilökohtaisista tavoitteista, toimialasta ja työskentelytavasta. Kevytyrittäjyys on usein paras ratkaisu silloin, kun haluat keskittyä suoraan työntekoon ja välttää ylimääräisen hallinnollisen työn. Se on myös hyvä vaihtoehto, jos haluat kokeilla yrittäjyyttä pienemmällä riskillä tai jos toimit sivutoimisesti.

Toisaalta, jos sinulla on selkeä liikeidea ja haluat rakentaa ja kasvattaa omaa yritystäsi, perinteinen yrittäjyys voi olla parempi valinta. Se antaa sinulle täyden vapauden ja kontrollin yrityksesi suunnasta ja taloudesta. Odealin kaltaiset palvelut voivat tukea sinua kevytyrittäjänä, mutta perinteisen yrittäjyyden polulla saatat tarvita lisäksi esimerkiksi kirjanpitäjän tai talousneuvojan palveluita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko jo kevytyrittäjä meillä?

Liity jo tänään

Palveluumme liittyminen on helppoa. Rekisteröidy, täytä tietosi ja lähetä voimassa oleva verokorttisi

Voit aloittaa laskutuksen heti, me hoidamme loput!

 

Kenelle palvelumme sopii?

Palveluitamme käyttävät ihmiset lähes kaikilta toimialoilta, ja laskutettavan työn luonne vaihtelee aina vakituisista toimeksiantosuhteista yksittäisiin keikkatöihin.

Myös yritykset jotka etsivät kaltaisiasi ahkeria freelancereita käyttävät palveluitamme.

Miksi juuri me?

Olemme ammattitaitoinen, hyvämaineinen laskutuspalveluyritys, joka tekee varmasti myös vaikutuksen asiakkaisiisi.

Jokainen laskuttaja on meille yksilö, jota haluamme auttaa henkilökohtaisesti aina parhaamme mukaan.