Mitä on kevytyrittäjyys ja miten se eroaa perinteisestä yrittäjyydestä?

Kevytyrittäjyys – Joustava tapa työllistää itsensä

Kevytyrittäjyys on nykyaikainen ja joustava tapa työllistää itsensä ilman, että tarvitsee perustaa omaa yritystä. Tämä työn tekemisen muoto on erityisen suosittu freelancereiden, konsulttien ja muiden itsenäisten ammatinharjoittajien keskuudessa. Kevytyrittäjänä toimiminen tarkoittaa, että voit keskittyä olennaiseen – omaan osaamiseesi ja asiakastyöhön – ilman, että sinun tarvitsee huolehtia yrityksen hallinnollisista velvoitteista.

Odealin kaltaiset laskutuspalvelut tarjoavat kevytyrittäjille helpon tavan laskuttaa työnsä ilman omaa yritystä. Asiakkaasi maksavat laskut suoraan laskutuspalvelulle, joka huolehtii rahaliikenteestä, laskutuksesta ja byrokratiasta puolestasi. Näin sinä voit keskittyä täysillä siihen, mitä parhaiten osaat, ja jättää paperityöt ammattilaisten hoidettavaksi.

Perinteinen yrittäjyys vs. kevytyrittäjyys

Perinteisessä yrittäjyydessä yrittäjä perustaa oman yrityksen, joka voi olla esimerkiksi toiminimi, osakeyhtiö tai kommandiittiyhtiö. Tämä vaatii usein monimutkaisia rekisteröintiprosesseja, kirjanpidon ylläpitoa ja erilaisten verojen ja maksujen hallinnointia. Perinteinen yrittäjä kantaa itse vastuun yrityksen taloudellisista velvoitteista ja riskeistä.

Kevytyrittäjyys eroaa perinteisestä yrittäjyydestä siten, että kevytyrittäjä ei perusta omaa yritystä, vaan toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana laskutuspalvelun kautta. Tämä tarkoittaa vähemmän byrokratiaa ja hallinnollista työtä, sillä laskutuspalvelu hoitaa monet yrittäjyyteen liittyvät käytännön asiat. Kevytyrittäjänä sinulla on vapaus valita työtehtäväsi ja asiakkaasi, mutta samalla saat tukea laskutuspalvelulta, joka auttaa sinua liiketoiminnan eri vaiheissa.

Odeal – Kevytyrittäjän luotettava kumppani

Odeal on laskutuspalvelu, joka on suunniteltu erityisesti kevytyrittäjien tarpeisiin. Palvelun avulla voit aloittaa liiketoiminnan nopeasti ja vaivattomasti. Rekisteröityminen Odealin palveluun on maksutonta, eikä sinun tarvitse huolehtia kuukausimaksuista tai piilokuluista. Odealin avulla voit lähettää laskuja asiakkaillesi ilman, että sinulla on omaa yritystä, mikä tekee yrittäjyydestä kevyempää ja riskittömämpää.

Kun valitset Odealin, saat käyttöösi palvelun, joka huolehtii laskutuksesta, palkanmaksusta ja tarvittavista ilmoituksista puolestasi. Sinun ei tarvitse perehtyä monimutkaisiin kirjanpidon sääntöihin tai veroasioihin, vaan voit luottaa siihen, että Odeal hoitaa nämä asiat puolestasi ammattitaidolla. Kevytyrittäjänä voit keskittyä omaan työhösi ja liiketoimintasi kasvattamiseen, kun taas Odeal pitää huolen paperitöistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko jo kevytyrittäjä meillä?

Liity jo tänään

Palveluumme liittyminen on helppoa. Rekisteröidy, täytä tietosi ja lähetä voimassa oleva verokorttisi

Voit aloittaa laskutuksen heti, me hoidamme loput!

 

Kenelle palvelumme sopii?

Palveluitamme käyttävät ihmiset lähes kaikilta toimialoilta, ja laskutettavan työn luonne vaihtelee aina vakituisista toimeksiantosuhteista yksittäisiin keikkatöihin.

Myös yritykset jotka etsivät kaltaisiasi ahkeria freelancereita käyttävät palveluitamme.

Miksi juuri me?

Olemme ammattitaitoinen, hyvämaineinen laskutuspalveluyritys, joka tekee varmasti myös vaikutuksen asiakkaisiisi.

Jokainen laskuttaja on meille yksilö, jota haluamme auttaa henkilökohtaisesti aina parhaamme mukaan.