Kevytyrittäjyys vai toiminimi – kumpi sopii sinulle paremmin?

Mikä on kevytyrittäjyys?

Odealin tarjoama kevytyrittäjäpalvelu on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat aloittaa oman liiketoimintansa helposti ja vaivattomasti. Kevytyrittäjyys on erityinen työmuoto, jossa voit toimia yrittäjänä ilman omaa yritystä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit laskuttaa asiakkaitasi Odealin kautta ilman, että sinun tarvitsee perustaa omaa yritystä.

Kevytyrittäjyys sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat kokeilla yrittäjyyttä ilman suurta riskiä tai sitoutumista. Voit aloittaa kevytyrittäjänä toimimisen milloin tahansa ja lopettaa samalla tavalla, mikä tekee tästä työmuodosta joustavan. Sinun ei tarvitse huolehtia yrityksen perustamisesta tai hallinnollisista velvollisuuksista, sillä Odeal hoitaa kaikki nämä asiat sinun puolestasi.

Mitä on toiminimi?

Toiminimi on perinteisin tapa harjoittaa yrittäjyyttä Suomessa. Tällöin sinun tulee perustaa oma yritys ja rekisteröidä se kaupparekisteriin. Toiminimen perustaminen edellyttää enemmän byrokratiaa ja sitoutumista kuin kevytyrittäjyys, joten tämä vaihtoehto sopii niille, jotka haluavat sitoutua pitkäaikaisesti ja vakavasti oman yrityksen pyörittämiseen.

Toiminimi tuo mukanaan myös enemmän vastuita ja velvollisuuksia. Sinun tulee hoitaa yrityksen kirjanpitoa, maksaa alv:t ja muut verot sekä huolehtia muista hallinnollisista tehtävistä. Lisäksi, oman yrityksen perustamisessa ja ylläpitämisessä saattaa olla kuluja, joista kannattaa olla tietoinen.

Kumman valitsen – kevytyrittäjyyden vai toiminimen?

Molemmilla työmuodoilla, kevytyrittäjyydellä ja toiminimellä, on omat etunsa ja haittansa. Valinta riippuu omista tarpeistasi, tavoitteistasi ja henkilökohtaisesta tilanteestasi. Jos haluat kokeilla yrittäjyyttä ilman suurta riskiä ja sitoutumista, kevytyrittäjyys voi olla sopiva vaihtoehto sinulle. Odealin kevytyrittäjäpalvelu helpottaa elämääsi tarjoten sinulle helpon tavan aloittaa ja lopettaa kevytyrittäjänä toimiminen, ilman huolta byrokratiasta tai kuluista.

Toisaalta, jos olet valmis sitoutumaan pitkäaikaiseen ja vakavaan yrittäjyyteen, toiminimi voi olla parempi valinta. Toiminimi antaa sinulle enemmän vapautta ja mahdollisuuksia hallita omaa yritystoimintaasi. Voit rakentaa oman brändisi ja tehdä liiketoimintaa omalla nimelläsi. Toki toiminimen perustaminen tuo mukanaan enemmän vastuita ja velvollisuuksia, mutta monille yrittäjille nämä haasteet ovat osa koko yrittäjyyskokemusta.

Odealin tehtävänä on tarjota sinulle parhaiten sopivat palvelut ja helpottaa yrittäjyyden aloittamista. Tarvitsetpa sitten kevytyrittäjäpalvelua tai apua toiminimen perustamisessa, voit luottaa Odealin ammattitaitoon ja asiantuntemukseen. Odeal laskutuspalvelun avulla voit keskittyä yrittäjyyteen ja ansaitsemiseesi, jättäen kaikki hallinnolliset asiat meille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko jo kevytyrittäjä meillä?

Liity jo tänään

Palveluumme liittyminen on helppoa. Rekisteröidy, täytä tietosi ja lähetä voimassa oleva verokorttisi

Voit aloittaa laskutuksen heti, me hoidamme loput!

 

Kenelle palvelumme sopii?

Palveluitamme käyttävät ihmiset lähes kaikilta toimialoilta, ja laskutettavan työn luonne vaihtelee aina vakituisista toimeksiantosuhteista yksittäisiin keikkatöihin.

Myös yritykset jotka etsivät kaltaisiasi ahkeria freelancereita käyttävät palveluitamme.

Miksi juuri me?

Olemme ammattitaitoinen, hyvämaineinen laskutuspalveluyritys, joka tekee varmasti myös vaikutuksen asiakkaisiisi.

Jokainen laskuttaja on meille yksilö, jota haluamme auttaa henkilökohtaisesti aina parhaamme mukaan.