Kenelle kevytyrittäjyys ei sovi?

Kun vakituinen työsuhde on tavoitteena

Kevytyrittäjyys tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia työllistää itsensä, mutta se ei välttämättä ole paras vaihtoehto niille, jotka etsivät vakituista työsuhdetta ja siihen liittyvää turvaa. Kevytyrittäjänä toimiminen tarkoittaa, että perinteiset työsuhteen edut, kuten lomarahat ja työterveyshuolto, eivät kuulu automaattisesti pakettiin.

Lisäksi, jos kaipaat työelämältä ennustettavuutta ja säännöllisiä tuloja, kevytyrittäjyys voi tuntua epävarmalta. Toimeksiantojen määrä ja tulot voivat vaihdella kuukaudesta toiseen, mikä voi olla haasteellista etenkin, jos taloudellinen tilanteesi vaatii vakautta.

Yrittäjämäisen riskinottokyvyn puute

Kevytyrittäjyys on omiaan henkilöille, jotka ovat valmiita ottamaan yrittäjämäistä riskiä ja kantamaan vastuun omasta toimeentulostaan. Jos et koe olevasi valmis kohtaamaan epävarmuutta ja taloudellista riskiä, joka liittyy asiakaskunnan vaihteluun ja työtilausten epäsäännöllisyyteen, kevytyrittäjyys ei välttämättä ole sinulle sopivin vaihtoehto.

Riskinottokyvyn lisäksi kevytyrittäjän on oltava valmis markkinoimaan omaa osaamistaan ja etsimään aktiivisesti uusia asiakkaita. Jos myyntityö tai itsensä markkinoiminen tuntuu vieraalta, kevytyrittäjyys voi tuntua haastavalta.

Haluttomuus hoitaa byrokratiaa

Vaikka laskutuspalvelu, kuten Odeal, helpottaa kevytyrittäjän arkea hoitamalla suurimman osan paperitöistä, on kevytyrittäjän silti oltava valmis kohtaamaan tietty määrä byrokratiaa. Esimerkiksi toimeksiantosopimusten laatiminen ja erilaisten ilmoitusten tekeminen kuuluvat yleensä kevytyrittäjän vastuulle.

Jos byrokratian hoitaminen tuntuu ylivoimaiselta tai et halua käyttää aikaasi erilaisten lomakkeiden täyttämiseen ja seurantaan, kevytyrittäjyys voi osoittautua haasteelliseksi. On tärkeää ymmärtää, että vaikka laskutuspalvelu ottaakin harteilleen monia yrittäjän tehtäviä, kevytyrittäjänä toimiminen vaatii silti aktiivista otetta ja omatoimisuutta.

Eläke- ja työttömyysturvan tarve

Kevytyrittäjänä toimiessa ei ole samalla tavalla oikeutettu työntekijän eläke- ja työttömyysturvaan kuin vakituisessa työsuhteessa. Jos nämä turvaverkot ovat sinulle tärkeitä, on syytä harkita tarkkaan kevytyrittäjyyden sopivuutta. Monille vakaa ja ennakoitava sosiaaliturva on keskeinen tekijä työelämässä.

Vaikka kevytyrittäjä voi itse järjestää eläkevakuutuksen ja työttömyysturvan, se vaatii lisäpanostusta ja suunnittelua. Jos et ole valmis ottamaan näitä asioita omiin käsiisi, kevytyrittäjyys voi tuntua liian suurelta vastuulta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko jo kevytyrittäjä meillä?

Liity jo tänään

Palveluumme liittyminen on helppoa. Rekisteröidy, täytä tietosi ja lähetä voimassa oleva verokorttisi

Voit aloittaa laskutuksen heti, me hoidamme loput!

 

Kenelle palvelumme sopii?

Palveluitamme käyttävät ihmiset lähes kaikilta toimialoilta, ja laskutettavan työn luonne vaihtelee aina vakituisista toimeksiantosuhteista yksittäisiin keikkatöihin.

Myös yritykset jotka etsivät kaltaisiasi ahkeria freelancereita käyttävät palveluitamme.

Miksi juuri me?

Olemme ammattitaitoinen, hyvämaineinen laskutuspalveluyritys, joka tekee varmasti myös vaikutuksen asiakkaisiisi.

Jokainen laskuttaja on meille yksilö, jota haluamme auttaa henkilökohtaisesti aina parhaamme mukaan.