Jos haaveissasi on jossain vaiheessa työllistää itsesi, lue tämä blogi miksi sinun kannattaa aloittaa itsesi brändäys heti. Tilanne on sama olitpa sitten opiskelija, freelancer, työntekijä tai palkansaaja.

Brändi

Brändi on nykyaikainen sana maineelle, eli sille mistä sinut tunnetaan ja mitä sinusta sanotaan. Vahva brändi auttaa erottumaan kilpailijoista ja tavoittamaan paremmin kohderyhmäsi.

Nykyaikana on suunnattoman helppoa alkaa luoda itselleen brändiä esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Sen kun valitsee käyttäjänimensä kuvaamaan toimintaansa ja alkaa tuottaa sisältöä aiheesta. Eikä maksa mitään.

Sosiaalinen media onkin yksi parhaita tapoja alkaa brändätä itseään käytännössä ilmaiseksi. Voit alkaa heti tuottamaan sisältöä eri some-kanaviin aiheista, joista haluat sinun tunnettavan. Voit kirjoittaa, jos olet hyvä kirjoittaja, tehdä videoita, äänittää podcasteja tai vaikka jakaa kuvie tietoiskuilla. Tärkeintä on, että tekee ja aloittaa.

Somen lisäksi on hyvä näyttää naamaansa myös oikeassa elämässä. Erilaiset verkostoitumistapahtumat ovat oivia mahdollisuuksia tähän.

Aloita itsesi brändäys heti

Brändäys kannattaa aloittaa heti riippumatta tilanteestasi. Vaikka olisit vielä opiskelija, eikä sinulla olisi vielä täyttä ammattipätevyyttä, voit silti alkaa jakaa oppimaasi ja ajatuksiasi. Se voi jopa olla eduksi, koska opiskeluvuosien aikana ehdit kerätä kuulijakuntaa ja sitten kun valmistut, brändisi on jo vahvempi, kuin jos aloittaisit vasta valmistuttuasi.

Muutenkin paras aika brändätä itseäsi ja tuottaa sisältöä on nyt. Esimerkiksi blogiteksti, jonka kirjoitat nyt alkaa parantaa pisteitäsi Googlen silmissä. Lisäksi aina sivuillesi joku päätyy vanhojenkin tekstien perusteella. Nettisisällössä More is More.

Brändää itsesi tekijänä

Vaikka sinulla ei olisi omaa yritystä, voit silti tarjota palveluitasi Odeal kevytyrittäjänä. Tämä on hyvä mahdollisuus aloittaa asiakkaiden hankinta ja itsensä brändääminen tekijänä.

  1. Aloita rekisteröitymällä palveluun maksutta.
  2. Markkinoi itseäsi, verkostoidu ja hanki asiakkaita
  3. Sovi työstä asiakkaasi kanssa.
  4. Työsuoritteen valmistuttua tee asiakkaalle lasku nettipalvelussa.
  5. Kun suoritus saapuu meille, saat nostettua palkan työsuoritteesta. Voit myös käyttää hetipalkkaa.