Nuorempana yökerhon blokkaajana toiminut Yasu Jukkola pääsi sisään viihdealalle verkostoituessaan yökerhossa. Nykyään juontajana, tanssinopettajana, tanssijana ja DJ:nä toimiva Jukkola on laskuttanut kaikki työnsä Odealin kautta jo seitsemän vuotta.

Fredan tanssistudiolle astelee revittyihin farkkuihin pukeutunut mies. Hän etsii hyvän kappaleen, laittaa stereoihin lisää ääntä ja antaa mennä.

– Opiskelin Järvenpäässä nuorisotyön ohjaajaksi. Se duuni ei napannut, mutta olen jatkanut nuorison ohjaamista tanssin kautta, Jukkola kertoo.

17-vuotiaana yökerhossa blokkaajana toiminut Jukkola tutustui ihmisiin ja verkostoitui. Sitä kautta hän sai ensimmäiset työkeikkansa viihdealalla.

Ystävällistä palvelua ja vastauksia kysymyksiin

26-vuotias Jukkola on laskuttanut Odealin kautta jo seitsemän vuotta. Ilman Odealia hän omien sanojensa mukaan olisi ollut pulassa monta kertaa.

– Odeal on turvallinen alussa. Se ei kuitenkaan sido sinua mihinkään. Pystyt kehittämään omaa toimintaasi ja lähtemään sitten yrittäjäksi, Jukkola pohtii. Asiakaspalvelua Jukkola kehuu moneen otteeseen. Hän on aina saanut ystävällistä palvelua ja vastauksen kysymyksiinsä.

– Minulta saattaa joskus jäädä joitain asioita huomaamatta. Odealilta on sitten tullut ystävällinen viesti, että voisitko toimittaa tämän, niin saisit palkkasi, Jukkola hymyilee.

Helppo alku yrittäjyyteen

Yhdeksi suureksi eduksi Jukkola kertoo, että Odealin palkkakuitissa on aina tarkasti listattu, mihin eri maksut menevät.

– Varsinkaan nuorena ei välttämättä ymmärrä, paljonko kannattaa laskuttaa ja mitä siitä jää käteen. Mutta kuka vain voi aloittaa Odealilla. Varsinkin taiteilijat, jotka eivät pysy penkillään ja jaksa lukea kaikkea tarkasti, Jukkola naurahtaa.

– Pystyn nukkumaan yöni hyvillä mielin, kun minun ei tarvitse stressata, Jukkola summaa.

Teksti tuotettu puolueettomasti kokemuksia.fi toimesta

Katso myös Yasun videohaastattelu: