Uudet säädökset vaativat 1.7.2014 alkaen, että jokaisella rakennustyömaalla työskentelevällä työntekijällä tulee olla kuvallinen henkilökortti, jossa on veronumero ja yrityksen y-tunnus. Nykyisellä, voimassaolevalla henkilökortilla voi toimia toistaiseksi, ellei työn tilaaja muuta edellytä. VALTTI-korttia edellyttävät ne tilaajat, jotka toteuttavat lain edellyttämää tiedonantovelvollisuuttaan sähköisen työmaarekisteri-palvelun ja siihen liittyvän, työntekijälle annettavan työmaa-avain -koodin avulla.
Ne työntekijät, joiden työn tilaaja edellyttää nimenomaan uusien VALTTI-korttien käyttöä, tulee ilmoittaa veronumero.fi:n Ilmoita-palvelussa, ja heille tulee tilata VALTTI-kortit. Jos henkilön aiempi henkilökortti on tilattu veronumero.fi-palvelun kautta, uutta rekisteröitymistä ei tarvita, ja VALTTI-kortit voidaan tilata aiemmin rekisteröidyillä henkilötiedoilla ja valokuvilla. VALTTI-kortti on voimassa joko vuoden tai viisi vuotta.
Samassa paketissa tilataan sininen VALTTI-henkilökortti rintapielessä käytettäväksi henkilökortiksi, sekä oranssi VALTTI-kortti kulunvalvontakäyttöön (sis. viivakoodin ja sirun). Molemmissa korteissa on henkilön nimi, kuva, veronumero, (työnantaja)yritys ja y-tunnus sekä voimassaolopäiväys. Korttiin voi tilatessa ladata myös yrityksen logon.
VALTTI-korttia edellyttävä tilaaja voi käyttää veronumero.fi:n työmaarekisterisovellusta, johon tämä vaatii jokaisen aliurakoitsijan kirjaamaan tietonsa. Tällöin jokainen työntekijä saa tilaajalta työmaa-avain-tunnuksen, jonka avulla mm. aliurakoitsijoiden laskut kohdennetaan oikealle työmaalle.

Tilaa valttikortti

Tarjoamme Valttikortteja vain Odealin kautta laskuttaville henkilöille. Mikäli olet Odealin käyttäjä ja tarvitset Valttikortin, tilaa se asiakaspalvelusta.