Näin palvelu toimii

1. Rekisteröidy palveluun

Rekisteröidy ilmaiseksi laskutuspalvelun käyttäjäksi osoitteessa www.laskuta.com. Saat tunnukset käyttöösi välittömästi ja pääset aloittamaan laskutuksen jo tänään.

Tunnusten luominen on helppoa ja maksutonta. Odeal Laskutuspalvelun komissio perustuu vain laskutukseen, eikä kiinteitä aloitus-, lopetus- tai muitakaan maksuja ole.

2. Sovi työstä vapaasti

Asiakkaanasi voi siis olla yksityisiä tai yrityksiä, ulkomaisia tai kotimaisia. Kaikille asiakkaille on hyvä kertoa, että laskutus tapahtuu Odeal Oy:n kautta, jotta ei jää epäselväksi, kenen kanssa asioidaan. Tämä on tärkeää yritysasiakkaille etenkin tilaajan velvollisuuksien selvittämiseksi ja yksityisasiakkaille tieto siitä, että työnantajavelvollisuudet ovat Odeal Oy:llä. Lisäksi yksityishenkilöt saavat kotitalousvähennyksen tilaamistaan palveluista.

3. Tee lasku nettipalvelussa

Nettipalvelun käyttö on helppoa ja kätevää. Sen avulla luot laskun asiakkaalle nopeasti työn valmistuttua. Laskun luomisen jälkeen lasku siirtyy laskuttajallemme tarkistettavaksi ja hän välittää sen edelleen asiakkaalle joko verkkolaskuna, sähköpostitse tai postitse.

Nettipalvelussa on kattavat ohjeet palvelun käyttämisestä ja laskutuksesta. Lisäksi voit merkitä ajamasi matkat ja kulut suoraan nettipalveluun.

4. Nosta palkkaa

Palkanmaksu tapahtuu lähtökohtaisesti automaattisesti silloin, kun asiakkaan suoritus näkyy tilillämme. Voit myös valita, että haluat nostaa palkan heti (hetipalkka), haluat palkkaennakkoa laskusta (palkkaennakko) tai haluat jättää rahat sisään ja nostaa ne myöhemmin.

Palkka määräytyy laskutussumman perusteella siten, että laskutuksesta vähennetään ensiksi arvonlisävero, sitten Odealin komissio, sosiaaliturvamaksu ja työajan tapaturmavakuutus. Tämän jälkeen muodostuu bruttopalkka. Bruttopalkasta tilitetään vain ennakonpidätys (vero). Bruttopalkkaa jää arvonlisäverottomasta laskutussummasta noin 97 %.

Nosta palkkasi jo laskutushetkellä. Kolmen (3) prosentin komissio lisätään normaalikomission päälle ja lasketaan arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Hetipalkkaa ei voida maksaa yksityishenkilöille osoitetuista laskuista. Lisäksi laskutusperuste tulee olla riidaton, eikä laskun saajalla saa olla maksuhäiriömerkintää. Hetipalkkaa maksettaessa otetaan huomioon maksuhetkellä toimitetut matka- ja kulutositteet. Käyttäjällä voi olla yksi hetipalkka kerrallaan. Pidätämme oikeuden hetipalkan maksamiseen.