Laskun tekeminen Odealin Laskuta.com- palvelussa on helppoa ja nopeaa! Tässä on ohjeet kohta kohdalta laskun luomiseen.

 1. Aloita kirjautumalla sisään laskuta.com-palveluun omilla tunnuksillasi. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit luoda ne hetkessä rekisteröitymällä palveluun.
 2. Tämän jälkeen klikkaa ylävalikosta Laskut.
 3. Luo uusi lasku

 4. Valitse asiakas. Vanhat asiakkaat näkyvät listana heti alussa. Uuden asiakkaan luominen onnistuu ylävalikosta kohdasta asiakkaat.
 5. Täytä asiakkaan perustiedot ja muut tiedot. Mikäli kyseessä on yritysasiakas, syötä y-tunnus.

 6. Valitse laskun toimitustavaksi joko posti tai verkkolasku -kohta tai sähköposti.
 7. Valitse vielä maksumuistutuskäsittelyksi joko automaattinen tai itse tehtävä maksumuistutushuomautus
 8. Kun asiakkaan tiedot ovat oikein, klikkaa päivitä.

 9. Tämän jälkeen klikkaa laskuta asiakasta tai aloita laskun luominen kohdan 3 mukaan.
 10. Täytä laskun perustiedot. Viitetietoon voi laittaa laskun vastaanottajan haluttu tieto, kuten osoite tai numerosarja. Eräpäivä voi olla esimerkiksi 7 tai 14 päivän päässä.

 11. Täytä laskun rivitiedot. Katso lisätietoja arvolisänverosta täältä ja epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä asiakaspalveluun. Täytä myös tarvittaessa matkakorvaukset. Lisätietoja matkakorvauksista löydät täältä.

 12. Lopussa näet yhteenvedon laskusta. Voit myös lisätä laskun mukaan liitteitä, jotka toivot lähetettävän asiakkaalle laskun mukana, kuten kuitatun tuntilapun. Lopussa voit syöttää myös sinun markkinointinimesi, joka näkyy laskussa. Mikäli markkinointinimeä ei käytetä, näkyy laskussa oma nimesi.Klikkaa tallenna, jonka jälkeen Odeal tarkastaa laskusi ja lähettää sen asiakkaalle.

 13. Luonnos-tilassa lasku ei ole tullut tarkastettavaksi Odealin hallintoon eikä laskua ole vielä lähetetty asiakkaalle. Voit hyväksyä laskun painamalla ylhäältä vihreää nappia “Hyväksy”. Tällöin lasku siirtyy Odealin tarkastettavaksi. Voit vielä tässä vaiheessa muokata tai poistaa laskun.