Matkakorvaukset

 Kevytyrittäjän matkakorvaukset

Matkakorvaukset

Voinko laskuttaa matkakuluja ja tarvikkeita?

Voit laskuttaa työn lisäksi myös matkakuluja, materiaaleja, tarvikkeita jne. Huomaa, että mikäli laskutat matkakuluja asiakkaaltasi, ei tässä tarvitse noudattaa verottajan ohjeita verovapaista matkakorvauksista.

Matkakustannukset verovapaasti – Toimi näin

Matkakulujen verovapaan korvaamisen edellytyksenä on niiden laskuttaminen asiakkaalta. Tämä verotusseikka on muuttunut vuodenvaihteessa 2018. Matkakustannukset täytyy siis eritellä laskulle. Toimi näin:

Sovi asiakkaan kanssa matkakustannusten korvausten maksamisesta palkkion lisäksi. Kokonaislaskutussumma on siis palkkio + matkakorvaukset. Erittele matkakustannukset laskulle nettipalvelussa. Kirjaudu nettipalveluun ja avaa uusi lasku. Täytä perustiedot ja klikkaa Matkakorvaukset -valinta. Täytä matkarivit. Yhteenvedosta ja esikatselusta näet palkkion, matkakorvaukset ja kokonaislaskutussumman.

Jos matkakuluja ei ole laskutettu asiakkaalta, voimme matkalaskua vastaan maksaa ne ennakonpidätystä toimittamatta, mutta ilmoitamme vuosittaisella palkkailmoituksella veronalaiseksi tuloksi sellaiset matkakulut, joita ei ole laskutettu asiakkaalta.

HUOM! Omassa verotuksessa tulonhankkimisvähennyksiin voi laittaa sellaiset matkakulut, joita ei ole laskutettu asiakkaalta, myös siinä tapauksessa että Odeal on maksanut ne ennakonpidätystä toimittamatta.

Mikäli sinulla on kysyttävää matkakustannuksiin liittyen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Toimi näin:

Aloita laskuttaminen jo tänään!

Nettipalvelumme toimii kaikilla laitteilla ja on käytössäsi 24/7. Luot siellä asiakkaita, laskuja, matkalaskuja ja hallinnoit varojasi.