Laskutus

Laskutus kevytyrittäjänä

Miten toimitan laskutustietoja Odealille?
Rekisteröitymisen jälkeen saat käyttöösi kätevän nettipalvelun, jonka avulla voit lähettää laskut asiakkaillesi. Lähettämäsi laskutustiedot ja koko asiakasrekisteri tallentuu nettipalveluun. Voit myös laatia laskuja luonnos-tilaan ja lähettää niitä myöhemmin.

Onko laskutuksessa jokin minimisumma?
Laskuissa ei ole alarajaa ja voit halutessasi laskuttaa myös pieniä summia. Mikäli kuitenkin työsi luonteen vuoksi laskutat ainoastaan muutaman kympin laskuja, niin otathan yhteyttä asiakaspalveluun, jotta voimme miettiä myös muita vaihtoehtoja laskutukselle, kuten iZettle tms. Minimipalvelumaksu on 15 euroa palkanmaksua kohden. Voit kerätä laskutusta ja yhdistää laskutuksen, jolloin kokonaissummasta lähtee yksi komissio.

Voinko laskuttaa yksityishenkilöitä? Saavatko he kotitalousvähennyksen?
Voit toki laskuttaa myös yksityishenkilöitä ja heidän on mahdollista saada työn osuudesta kotitalousvähennys. Huomioi kuitenkin laskutusta tehdessäsi erotella työn ja materiaalin osuus laskulle.

Miltä lasku näyttää?
Laskussa näkyy oma nimesi tai vastaavasti omalle toiminnalle keksimäsi markkinointinimi.

Milloin lasku lähtee asiakkaalle?
Lähetämme laskun eteenpäin asiakkaallesi saman arkipäivän aikana, mikäli se saapuu nettipalveluun ennen klo 15. Toki edellytys on, että laskussa ei ole virheitä. Voit tutkia lähetettyjä laskuja nettipalvelusta käsin.

Milloin lasku lähtee asiakkaalle?

Lähetämme laskun eteenpäin asiakkaallesi saman arkipäivän aikana, mikäli se saapuu nettipalveluun ennen klo 15. Toki edellytys on, että laskussa ei ole virheitä. Voit tutkia lähetettyjä laskuja nettipalvelusta käsin.

Miten arvonlisävero menee Odealissa?
Odealissa arvonlisävero menee kuten missä tahansa yrityksessä. Laskulle on lisättävä arvonlisävero (24, 14 tai 10 prosenttia) tai vastaavasti Odeal voi lähettää laskun käänteisellä arvonlisäverolla (mm. rakennusalalla). Ulkomaalaisille yhtiöille laskutus menee ilman arvonlisäveroa.

Voinko laskuttaa tarvikkeita ja matkakuluja?
Voit laskuttaa työn lisäksi myös matkakuluja, materiaaleja, tarvikkeita jne. Huomaa, että mikäli laskutat matkakuluja asiakkaaltasi, ei tässä tarvitse noudattaa verottajan ohjeita verovapaista matkakorvauksista.

Voinko laskuttaa ulkomaalaisia yhtiöitä?
Kyllä voit. EU:ssa laskutetaan yleensä käänteisellä arvonlisäverolla ja tällöin lasku lähtee ilman arvonlisäveroa ja vero siirtyy saajan hoidettavaksi. EU-alueen sisällä oleville asiakkaille tarvitaan VAT-numero, jonka saat toimeksiantajalta.

Hoitaako Odeal maksuhuomautukset ja perinnän?
Jos laskun suoritus ei saavu ajoissa, voimme aloittaa laskun perintätoimet. Mikäli laskuun ei saada suoritusta kahden maksuhuomautuksen jälkeen, voimme pyynnöstänne siirtää laskun perintätoimiston hoidettavaksi. Perintätoimista ei aiheudu lisäkustannuksia kevytyrittäjälle ellei perintä ole täysin aiheeton.

Aloita laskuttaminen jo tänään!

Nettipalvelumme toimii kaikilla laitteilla ja on käytössäsi 24/7. Luot siellä asiakkaita, laskuja, matkalaskuja ja hallinnoit varojasi.