Kuluvähennykset

Laskutuspalvelun kautta voit myydä asiakkaillesi myös tuotteita ja materiaalia. Nämä kustannukset voidaan vähentää laskutuksestasi kuitteja vastaan.

Lisäksi toimintaasi liittyviä hankintoja on mahdollisuus huomioida vähennyksinä. Huomaa kuitenkin, että hankinnoissa on joitain rajoituksia verottajan taholta. Ihan kaikkia kuluja emme voi huomioida, vaikka ne selkeästi liittyisivätkin liiketoimintaasi. Näitä kuluja ovat mm. tietokoneet, puhelimet ja muut kiinteät koneet sekä edustuskulut.

Kun laskutuksesi on menossa palkanmaksuun, toimita meille hallintoon alkuperäiset kulukuitit ostoistasi. Tällöin voimme ottaa kulut huomioon palkkaa laskiessa. On tärkeää, että kulukuitit on meillä alkuperäisinä.

Koneinvestoinnit

Konehankintoja vähennettäessä tulee tiedostaa se, että käytännössä ne siirtyvät Odeal Oy:n kirjanpidolliseen omistukseen ja se voi asettaa hankaluuden niiden vähennysten kanssa. Nyrkkisääntönä olemme ylläpitäneet mallia, jossa hyväksymme vähennyksenä pääsääntöisesti alle 100 euron kalusteinvestoinnit, mikäli voidaan osoittaa, että ne liittyvät tosiasiallisesti vain ja ainoastaan tehtävään työhön tai projekteihin.

Katso myös tulonhankkimisvähennykset, jotka voit vähentää omassa verotuksessa.

Tulonhankkimisvähennykset

Tietokoneet, puhelimet ja nettiliittymä voidaan vähentää omassa verotuksessa tulonhankkimisvähennyksenä. Lisäksi työvaatteet, suojapukeutuminen, työhuonekustannukset jne. voidaan vähentää omassa verotuksessa.

Vähentäminen tarkoittaa sitä, että ilmoitat vuosittain omat tulonhankkimisvähennykset veroilmoituksessa, jolloin saat verohelpotusta vuosiverotuksen yhteydessä – maksat siis vähemmän veroa. Lisää tietoa tulonhankkimisvähennyksestä löydät verottajan sivuilta.

Edustuskulut

Mitään edustuskuluja ei voi vähentää Odealin kautta.

Ajoneuvon käyttö

Huomaa, että maksamme verottomia korvauksia matkoista. Nämä ovat kilometrikorvaus ja päiväraha (kotimaassa ja ulkomailla). Auton polttoainekuitteja emme voi ottaa vastaan, koska kalusto ei ole Odeal Oy:n omistuksissa.

Käytännössä

Kulukuitit maksetaan laskutuksesta ennen laskutuksen siirtämistä palkanmaksuun. Jos siis laskutat esimerkiksi 100 euroa, et voi vähentää kuluja yli 100 eurolla, vaan kulujen tulee olla suhteessa laskutuksen määrään.

Kulut maksetaan laskutusta vastaan toimitettujen kulukuittien perusteella.

Rajoituksia

Yli 500 euron kertahankinnat tulee ilmoittaa asiakaspalveluun, ellei toisin ole käyttäjän kanssa henkilökohtaisesti sovittu.

Pääsääntö kuitenkin on, että työhön liittyvät, asiakkaalta laskutettavat materiaalikulut menevät vähennyksiin ilman erillistä asiakaspalveluun ilmoittamista.

Ongelma- tai kysymystilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.