Kulujen vähentäminen

Mitä kuluja kevytyrittäjänä voi vähentää?

Mitä tarkoittaa työstä aiheutuneiden kulujen korvaaminen?

Työn tekemisessä voi aiheutua erilaisia kuluja kuten tarvike-, materiaali- ja matkakuluja.

Jos palkanmaksussa ei otettaisi yllä mainittuja kuluja lainkaan huomioon, palkanmaksun perusteena olisi koko asiakkaalta laskutettu summa. Tässä tapauksessa työsi hintaan sisältyvien kulujen osuudesta menisi myös samat sivukulut ja verot kuten palkasta.

Kauanko kulukuitit ovat vähennyskelpoisia?

Voimme korvata kuluja ostoista kalenterivuoden aikana. Mikäli kulut on laskutettu myös asiakkaaltasi, voidaan niitä korvata tapauskohtaisesti myös pidemmältä ajalta. Loppuvuoden kuitit käsitellään tapauskohtaisesti, vaikka ne menisivätkin yli kalenterivuoden.

Korvaamme kulut aina palkanmaksun yhteydessä. Mikäli jostain syystä jokin kulu ei mene meillä läpi, huomioi lisäksi, että voit vaatia kulujen vähennystä myös omassa verotuksessa tulonhankkimisvähennyksenä.

Voinko laittaa kuluksi tietokoneen, asunnon vuokran tai ipadin?

Tällaisia kuluja ei voi vähentää Odealin kautta. Verottajan mukaan nämä hankinnat saattavat sisältää myös yksityiskäyttöä. Lisäksi Odealin kautta vähennettynä ne olisivat kirjanpidollisesti meidän omaisuutta.

Oman asunnon vuokramenoja voi vähentää osittain tulonhankkimisvähennyksenä omassa verotuksessa.

Onko kuluissa olemassa jokin yläraja?

Varsinaista ylärajaa kuluissa ei ole, mutta työstä on kuitenkin jäätävä vähintään työehtosopimuksen mukainen minimipalkka kulujen korvaamisen jälkeen. Tästä syystä joissain tapauksissa Odeal joutuu rajoittamaan korvattavia kuluja.

Miten toimitan kuitit teille?

Voit skannata, kuvata tai lähettää kuitit perinteisellä postilla. Skannatessa ja kuvatessa muista tarkistaa, että muutkin saavat selvää kuitista. Tämän vuoksi säilytä kuitteja alkuperäisinä palkanmaksuun asti.

Aloita laskuttaminen jo tänään!

Nettipalvelumme toimii kaikilla laitteilla ja on käytössäsi 24/7. Luot siellä asiakkaita, laskuja, matkalaskuja ja hallinnoit varojasi.