Rakennusalan kevytyrittäjä Jani Vuorma alkoi käyttää Odeal Oy:n palveluita noin neljä vuotta sitten. Hänen mukaansa kevytyrittäjäksi ryhtyminen oli hyvä päätös, joka on lisännyt työskentelyn vapautta ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työaikaan. Myös Vuorman omat työntekijät laskuttavat häntä Odealin kautta.

Vuorman yritys Kruunuremontti Oy tekee monipuolisia rakennus- ja saneeraustöitä enimmäkseen pääkaupunkiseudulla. Odealia Vuorma alkoi käyttää vuonna 2014, kun hänelle tarjottiin mahdollisuutta työskennellä aliurakoitsijana. Hänellä ei ollut omaa toiminimeä, joten kevytyrittäjyys Odealin kautta oli luonnollinen valinta.

– Olin käyttänyt toista laskutuspalvelua muutaman vuoden, mutta se ei aina toiminut niin kuin piti. Vaihtoehtoja vertaillessani Odeal erottui hinnallaan, ja päätin kokeilla sitä, Vuorma kertoo.

Odealin käyttö vähentää riskejä

– Laskutan oman palkkani Odealin kautta. Myös kaikki neljä vakituista työntekijääni käyttävät Odealia. Palvelun kautta hoituu pakanlaskenta ja kaikki siihen liittyvä, Vuorma kertoo. Odealin käytön etuna on Vuorman mukaan se, ettei hänen tarvitse tehdä työsopimuksia työntekijöidensä kanssa. Odealin käyttö vähentää siis yrittäjyyteen liittyviä riskejä.
Työntekijöille etuna taas on se, että Odealia käytettäessä itselle jää enemmän palkkaa. Vuorma kuvailee Odealin toimintaa tärkeäksi ja joustavaksi. – Odealin avulla kevytyrittäjyyden kokeileminen on todella helppoa, hän miettii.

Asiakaspalvelu toimii ripeästi

Vuorman mukaan Odealin asiakaspalvelu toimii hyvin. Etenkin verkkosivuilta löytyvästä chat-palvelusta apua saa hänen mukaansa nopeasti. Hän kertoo myös huomanneensa, että Odealin henkilökunnan ammattitaito on kehittynyt viimeisen neljän vuoden aikana. Hän on ollut tyytyväinen päätökseensä vaihtaa entinen laskutuspalvelu Odealiin.
– Voisin suositella Odealia kaikille, jotka haluavat lähteä koettamaan siipiään, Vuorma summaa.

Teksti tuotettu puolueettomasti kokemuksia.fi toimesta

Katso myös Janin videohaastattelu: