Kevytyrittäjän verovähennykset

Ohessa on listattu kuluja, jotka ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia henkilökohtaisessa verotuksessa. Katso listalta oletko jo huomioinut nämä omassa veroilmoituksessa.

Palvelumaksu

Voit hakea omassa henkilökohtaisessa verotuksessa tulonhankkimisvähennystä Odealin palvelumaksusta.

Matkakulut

Voit laittaa omassa verotuksessa tulonhankkimisvähennyksiin sellaiset matkakulut, joita ei ole laskutettu asiakkaalta, myös siinä tapauksessa, että Odeal on maksanut ne ennakonpidätystä toimittamatta.

Jos matkakuluja ei ole laskutettu asiakkaalta, voimme matkalaskua vastaan maksaa ne ennakonpidätystä toimittamatta, mutta ilmoitamme tulorekisteriin veronalaiseksi tuloksi sellaiset matkakulut, joita ei ole laskutettu asiakkaalta.

Katso tarkemmat ohjeet matkakulujen vähentämiseen verohallinnon sivuilta:
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/tulonhankkimismenot/n%C3%A4in-ilmoitat-tulonhankkimiskulut/

Lue myös miten saat matkakulut kätevästi verovapaasti täältä!

Sosiaaliturvamaksu

Sosiaaliturvamaksu on myös Odealin käyttäjälle vähennyskelpoinen omassa verotuksessa. Vuonna 2018 sosiaaliturvamaksu oli 0,86 %.

YEL-maksut ja Odealin tapaturmavakuutusmaksu

Maksetut YEL-maksut ovat vähennyskelpoisia käyttäjän omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Myös tapaturmavakuutuksesta on mahdollista hakea ja saada tulonhankkimisvähennystä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.