Miten minun pitäisi markkinoida itseäni?

Kevytyrittäjänä myyt ja markkinoit omaa osaamistasi. Nykyään on lukuisia eri tapoja tuoda oma osaaminen näkyväksi ja hankkia asiakkaita. Tässä muutama tapa päästä alkuun:

1. Tuttavat ja kontaktit

Monen yrittäjän taival on alkanut siitä, että hän on tarjonnut palveluitaan lähipiirille, ystäville ja tuttavilleen. Se on hyvä tapa päästä alkuun ja saada sana leviämään. Suhteet ja kontaktit kannattaa käydä läpi, mikäli omasta tai tuttavien lähipiiristä löytyisi potentiaalisia asiakkaita.

2. Sosiaalinen media

Some on erinomainen markkinointikanava, koska siellä pystyy tavoittamaan suuren yleisön joko ilmaiseksi tai erittäin edullisesti. Yleisimpiä somealustoja ovat Facebook, Instagram, Twitter, Youtube ja Linkedin. Hyvällä somesisällöllä saat ihmisten huomion ja voit ohjata heidät palveluidesi pariin. Halutessasi voit myös ostaa näkyvyyttä ja buustata päivityksiäsi melko edullisesti.

3. Nettisivut

Ihmiset etsivät palveluita hakukoneista, joten nettisivut tai blogi ovat käytännössä pakolliset, mikäli haluaa löytyä google-hauissa. Nettisivujen tekeminen tai teettäminen on nykyään erittäin helppoa ja halpaa. Kevytyrittäjänä voit toki tulla toimeen ilman nettisivuja toiminnastasi riippuen, mutta nettisivuilla voit saada uusia asiakaskontakteja.

4. Google ja hakukoneoptimointi

Tuottamalla toimiaalasi ja palveluihisi liittyvää sisältöä esimerkiksi blogitekstejä nettisivuillesi, näyt paremmin ihmisten hakutuloksissa. On erittäin tärkeää, että yrityksesi löytyy Googlesta mahdollisimman korkealta kaikilla tärkeillä hakusanoilla ja -lauseilla. Googlella on myös oma mainostyökalu Google-AdWords, joka tarkoittaa Googlen-hakutulossivulla näkyviä mainoksia. AdWords-mainonta on nopea tapa saada sivuillesi kävijöitä Googlesta.


Ylipäätään kaikenlainen sissimarkkinointi on hyvä tapa saada näkyvyyttä, kun käytössä ei ole isoa budjettia. Sissimarkkinoinnilla tarkoitetaan epätyypillisiä markkinoinnin keinoja, jotka tuottavat hyviä tuloksia pienin panoksin. Edellämainitut netti- ja somestrategiat voidaan laskea kuuluvaksi sissimarkkinointiin, mutta tapoja on monia. Osa on onnistunut myös perinteisemmillä keinoilla kuten puhelinsoitoilla tai lentolehtisillä. Täytyy vain kokeilla mikä toimii.

Aloita kevytyrittäjänä jo tänään. Rekisteröidy ilmaiseksi ja aloita laskutamminen!