ODEAL Oy vastaanottaa käteismyyntikuitit sähköisessä muodossa

Käteismyyntikuitit tulee skannata/kuvata ja toimittaa ODEALille sähköpostitse osoitteeseen palkat@odeal.fi. Laskuttajan tulee koota useampi käteismyyntikuitti samaan skannaukseen, kuitenkin niin, että kuitit näkyvät selkeästi kokonaisuudessaan. Kuitit tulisi skannata/kuvata numerojärjestyksessä, ja myös mitätöidyt kuitit tulee toimittaa hallintoon. Tässä yhteydessä pyydämme laskuttajia toimittamaan myös yhteenvedon kuiteista, jossa on eritelty kuiteista muodostuvat kokonaismyynti, arvonlisäveron osuus ja veroton myynti yhteensä.

Esimerkki yhteenvedosta: Käteismyynti ajalta 01.01.2018 – 15.01.2018 (kuitit nro 1500 – 1515) Veroton myynti (ALV 0 %): 100 EUR Arvonlisäveron osuus (ALV 24 %): 24 EUR Myynti yhteensä: 124 EUR

Hyväksyttävään käteismyyntikuittiin tulee myyntihetkellä kirjata ostajan tiedot, myyjän (laskuttajan) nimi ja ODEALin y-tunnus 2269472-8, päivämäärä sekä myyty tuote/palvelu ja hinta eritellen kokonaishinnan, arvonlisäveron ja verottoman hinnan osuus. Mikäli kuittivihossa ei ole juoksevaa tositenumeroa, tulee laskuttajan numeroida kukin tositenumero itse juoksevassa järjestyksessä. Hylätyt kuitit tulee merkitä selkeästi hylätyksi esim. rastimalla yli kyseinen kuittitosite ja kirjoittamalla kuittiin “hylätty”.

Säilytäthän alkuperäiset kuitit aina käteismyyntikuittien hyväksyntään ja tilityslaskelman tekoon asti. Lähetämme edelleen käteismyyntikuittivihkoja laskuttajillemme pyynnöstä, mutta perimme lähetetyistä kuittivihkoista 5 euroa / kpl, jonka vähennämme kuluna palkanmaksun yhteydessä. Kuittivihkon voi halutessaan ostaa myös itse esimerkiksi kirjakaupasta.

Maksupäätteet

Käteismyynnin ohella myös maksupääteratkaisut ovat mahdollisia. Helpoin tapa on hoitaa maksuliikenne iZettlen kautta, mutta myös kiinteä maksupääte on mahdollinen, mikäli myyntiä on kuukausitasolla yli 5000 euroa ilman arvonlisäveroa.

ODEAL Oy suosittelee lämpimästi laskuttajilleen iZettle-kortinlukijaa, jonka avulla voi vastaanottaa niin käteistä, kuin korttimaksujakin. Laskuttaja luo iZettlen avulla myyntihetkellä asiakkaalleen sähköisen kuitin, joka toimitetaan asiakkaalle sähköpostitse. iZettle välittää niin korttimaksuista, kuin vastaanotetuista käteismyynneistä ODEALille raportin, jonka pohjalta ODEAL tekee laskuttajalle tilityslaskelman.

Jos päädyt hankkimaan iZettle-kortinlukijan ODEALin kautta toimimista varten, älä rekisteröidy iZettlen käyttäjäksi, vaan ilmoita tästä ODEALille. Lähetämme tällöin sähköpostitse kutsun, jonka kautta pääset käyttämään iZettleä ODEALin laskuttajana.

Kysy lisää asiakaspalvelustamme!