Oman työn hinnoittelu

Hinnoittelu kevytyrittäjänä

Miten hinnoittelen oman työni?

Oman työn hinnoittelu ei aina ole helppoa. Tärkeintä on kuitenkin huomioida, että laskutussummalla pitää kattaa myös työstä aiheutuneet kulut, työnantajamaksut, arvonlisäverot, sekä muut kulut kuten matkakulut, materiaalit ja markkinointikulut. Asiakkaalle lähtevä laskutussumma ei siis ole sama, kuin mitä sinä saat palkkana tilillesi.

Palkkalaskurillamme voit arvioida paljonko sinulle jää käteen laskutussummasta ja paljonko sinun tulisi laskuttaa. Palkkalaskurissa voit myös erotella matka- ja kulukorvaukset työsuoritteen laskutuksesta.

Älä alihinnoittele itseäsi!

Yksi suurimmista virheistä, mitä varsinkin alkuvaiheessa voi tehdä, on alihinnoitella oma työ. On hyvä selvittää, mitä kilpailijasi ja kollegasi veloittavat, jotta tiedät missä summissa toimialallasi liikutaan. Hinnoittelussa sinun tulee huomioida käytetty muun muassa työaika, työn laatu työstä syntyvät kulut, asiakkaan budjetti ja tuotettu lisäarvo asiakkaalle.

Vinkki: Liity alasi facebook-ryhmään tai keskustelufoorumille, jossa voit kysyä neuvoa. Esimerkki: jos olet aloitteleva freelance-valokuvaaja, facebookista löytyy valokuvaajan neuvola-niminen ryhmä, jossa voit kysyä alan ammattilaisilta neuvoja tai käyttää sivuston hakutoimintoa löytääksesi aiemmat kysymykset samasta aiheesta.

Aloita laskuttaminen jo tänään!

Nettipalvelumme toimii kaikilla laitteilla ja on käytössäsi 24/7. Luot siellä asiakkaita, laskuja, matkalaskuja ja hallinnoit varojasi.