Työnteon luonne on muuttunut vuosien varrella valtavasti. Pitkät työurat yhdellä työnantajalla eivät ole enää yhtä yleisiä kuin ennen. Itsensätyöllistäjien, keikkatöiden ja freelancereiden määrä on jatkuvasti kasvussa.

Freelancer-yrittäjyys on nostanut suosiotaan myös sen tuoman vapauden ja mahdollisuuksien myötä. Monia Freelancer-yrittäjyydessä mietityttää kuitenkin kirjanpitoon ja byrokratiaan liittyvät huolet.

Odeal tekee Freelancer -työstä helpompaa

Odeal laskutuspalvelun avulla voit keskittyä pelkästään töiden tekemiseen ja markkinointiin, eikä sinun tarvitse miettiä paperihommia. Tyypillisiä Odealin kautta freelancer -töitä tekeviä ammattilaisia ovat konsultit, kääntäjät ja luovat ammatit, kuten graafikot ja valokuvaajat.

Vaihtoehtona olisi perustuu itselleen yritys, mutta tällöin kirjanpidolliset asiat jäisivät huolehdittavaksi. Lisäksi mikäli kuukausitasolla keikkojen ja laskutuksen määrä on epävarma, ei välttämättä kannata vielä perustaa yritystä. Varsinkin toiminnan aloitukseen ja liikeidean testaamiseen Odeal on erinomainen vaihtoehto.

Näin aloitat Freelancerina Odealilla

  1. Aloita rekisteröitymällä palveluun maksutta.
  2. Markkinoi itseäsi, verkostoidu ja hanki asiakkaita
  3. Sovi työstä asiakkaasi kanssa.
  4. Työsuoritteen valmistuttua tee asiakkaalle lasku nettipalvelussa.
  5. Kun suoritus saapuu meille, saat nostettua palkan työsuoritteesta. Voit myös käyttää hetipalkkaa.

Asiakashankintaan freelancerina täytyy panostaa. Kattavat verkostot ja sissimarkkinointi auttavat alkuun. Lue kevytyrittäjän markkinointikeinoista täältä.

Mikäli sinulla on intohimoa ja osaamista, niin voit aloittaa esimerkiksi sivutoimisesti. Rekisteröidy ilmaiseksi ja aloita jo tänään!