Jos haaveissasi on jossain vaiheessa työllistää itsesi, lue tämä blogi siitä miksi sinun kannattaa aloittaa itsesi brändäys heti. Tilanne on sama olitpa sitten opiskelija, freelancer, työntekijä tai palkansaaja.

Brändi

Brändi on nykyaikainen sana maineelle, eli sille mistä sinut tunnetaan ja mitä sinusta sanotaan. Vahva brändi auttaa erottumaan kilpailijoista ja tavoittamaan paremmin kohderyhmäsi.

Nykyaikana on suunnattoman helppoa alkaa luoda itselleen brändiä esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Sen kun valitsee käyttäjänimensä ja ulkoasunsa kuvaamaan toimintaansa ja alkaa tuottamaan sisältöä omasta aiheestaan. Eikä maksa mitään.

Sosiaalinen media onkin yksi parhaita tapoja alkaa brändätä itseään käytännössä ilmaiseksi. Voit alkaa tuottamaan heti sisältöä eri some-kanaviin aiheista, joista haluat sinun tunnettavan. Voit kirjoittaa, tehdä videoita, äänittää podcasteja tai vaikka jakaa kuvia tietoiskuilla. Tärkeintä on, että tekee ja aloittaa.

Somen lisäksi on hyvä näyttää naamaansa myös oikeassa elämässä. Erilaiset verkostoitumistapahtumat ovat oivia mahdollisuuksia tähän.

Aloita itsesi brändääminen heti

Brändäys kannattaa aloittaa heti riippumatta tilanteestasi. Vaikka olisit opiskelija, eikä sinulla olisi vielä täyttä ammattipätevyyttä, voit silti alkaa jakaa oppimaasi ja ajatuksiasi muille. Se voi olla jopa eduksi, koska opiskeluvuosien aikana ehdit kerätä kuulijakuntaa ja valmistuttuasi brändisi on jo vahvempi, kuin jos aloittaisit vasta valmistuttuasi.

Muutenkin paras aika brändätä itseäsi ja tuottaa sisältöä on nyt. Esimerkiksi blogiteksti, jonka kirjoitat nyt alkaa parantaa pisteitäsi Googlen silmissä. Lisäksi aina sivuillesi joku päätyy vanhojenkin tekstien perusteella. Nettisisällössä More is More.

Brändää itsesi tekijänä

Vaikka sinulla ei olisi omaa yritystä, voit silti tarjota palveluitasi Odeal kevytyrittäjänä. Tämä on hyvä mahdollisuus aloittaa asiakkaiden hankinta ja itsensä brändääminen ammattilaisena ja tekijänä.

  1. Aloita rekisteröitymällä palveluun maksutta.
  2. Markkinoi itseäsi, verkostoidu ja hanki asiakkaita
  3. Sovi työstä asiakkaasi kanssa.
  4. Työsuoritteen valmistuttua tee asiakkaalle lasku nettipalvelussa.
  5. Kun suoritus saapuu meille, saat nostettua palkan työsuoritteesta. Voit myös käyttää hetipalkkaa.