Odealin toimistoa somistaa tyylikäs 3D-tulostettu logo, joka on mäntyharjulaisen Jonne Väisäsen tekemä. Väisäsen Viikinkikone -niminen kevytyritys tarjoaa kuluttajille 3D-tulostuspalveluja, tietokonehuoltoja ja ilmakuvauspalveluja. Väisänen laskuttaa kaikki palvelunsa Odealin kautta.

Tietokonekorjaajana toiminut Väisänen alkoi miettiä jälleenmyyntitoimintaa ja tätä kautta tutustui 3D-printtauksen maailmaan. Nykyään Väisäsellä on asiakkaita ympäri Suomea. Asiakkaat tilaavat 3D-tulosteita aivan laidasta laitaan, kuten cosplay-asusteita, tietokoneen ja auton osia sekä koristeita ja nimikylttejä.

Väisänen uskoo 3D-tulostustekniikan yleistyvän esimerkiksi erilaisten varaosien tuotannossa sekä apuvälineproteeseissa. Tällä hetkellä Viikinkikoneen kilpailuetuja ovat ympäristöystävälliset materiaalit, sekä kilpailukykyiset hinnat. Viikinkikone aikoo tulevaisuudessa kehittää toimintaansa laajentamalla palvelutarjontaa ja satsaamalla uusiin tulostimiin.

Väisänen suosittelee Odealia kaikille, jotka haluavat kokeilla liikeideaansa tai välttyä byrokratialta ja paperisodalta. – Tämä sopii erittäin hyvin heille, jotka eivät ole täysin varmoja ideastaan, mutta haluavat testata sitä riskittä, Väisänen summaa. Väisänen itse aikoo jatkaa laskuttamista Odealin kautta.

– Olen ollut todella tyytyväinen ja kaikki on sujunut erittäin sutjakkaasti. Ei sitä hyvää kannata lähteä vaihtamaan, Väisänen naurahtaa.

Väisäsen Viikinkikone -kevytyritykseen voi tutustua lisää Facebookista tai nettisivuilta.

Tutustu myös muiden Odeal-käyttäjien kokemuksiin.